Parket

Parket vloeren in vele houtsoorten en afmetingen

Voordelen van parket als vloerbedekking.

Het grote voordeel van parket is de warme uitstraling dat het heeft. Je hebt flink wat keuze uit verschillende houtsoorten en parketvloeren gaan ook lange tijd mee. Warmte en leven in huis brengen kan dus zeker met parket, ook het aangename gevoel dat je hebt als je er met je blote voeten overheen loopt is voor velen iets dat door geen enkele soort vloerbedekking kan vervangen worden.

Herstellen van parket is ook goed doenbaar. Heb je een oude parketvloer die enkele krassen vertonen door het gebruiken van de vloer, dan kan je deze makkelijk weer opschuren en voorzien van een nieuwe afwerking. Op zich kent parket wel een zeer lange levensduur, maar die wordt ook pas effectief duidelijk als je de parketvloer regelmatig onderhoud.

Bijkomend voordeel van parket is dat het een ideale manier is van isolatie voor je vloer. Parket ziet er warm uit, maar voelt ook warm aan. Oplettendheid is wel geboden als je er aan denkt om parket te combineren met vloerverwarming.

Parket zorgt voor een meerwaarde van uw woning. Hout wordt schaarser en duurder en een houten vloer betekend aldus een meerwaarde, al is het maar omdat de parketvloer meer karakter krijgt naarmate je de vloer meer en meer gebruikt.

Nadelen van parket als vloerbedekking.

Parket is zeker mooi, maar het vergt wat onderhoud. De afwerkingslaag moet je regelmatig opnieuw aanbrengen, om de duurzaamheid van het parket te behouden.

De prijs doet sommige mensen zeker twijfelen. Ongetwijfeld verdient zich dat terug mits goed onderhoud, maar de prijzen van parket liggen toch aanzienlijk duurder dan laminaat. Er zijn gelukkig wel veel prijsverschillen binnen parket waardoor het toch niet altijd overdreven duur hoeft uit te vallen.

Vochtige ruimtes kunnen voorzien worden van een parketvloer, maar het is niet altijd geschikt: er moet gekozen worden voor een houtsoort dat bestand is tegen het vocht en temperatuur schommelingen, maar ook de afwerking moet speciaal gekozen zijn.

Er zijn verschillende professionele oplossingen voor vochtige ruimten, vraag er eens naar bij uw adviseur van Team Advies Vloeren.