PVC vloer

Waarom een PVC vloer?

Voordelen PVC vloeren

Niet van echt te onderscheiden natuurlijke uitstraling

Dit komt vooral doordat de deco film die wordt toegepast bij PVC vloeren van een veel hogere resolutie is dan bij het Deco papier van laminaat. Hierdoor wordt een vlijmscherpe weergave van de natuurlijke uitstraling gecreëerd bij PVC vloeren.

Uitermate geschikt voor vloerverwarming en vloerverkoeling.

Doordat PVC vloeren vaak erg dun zijn, is de warmte weerstand lager dan bij de meeste andere vloeren. De vloer geeft warmte beter door. Dit leidt tot relatief lagere stookkosten.

Onderhoudsarm

Een PVC vloer is erg makkelijk te onderhouden. Het Team van Advies Vloeren geeft u een goed advies over hoe een PVC vloer te reinigen en/of te onderhouden.

Geschikt voor vochtige ruimtes

Het materiaal is niet gevoelig voor vocht en water. Om PVC stroken af te koelen worden deze zelfs ondergedompeld in water tijdens de laatste fase van de productie. Klik PVC vloeren zijn uitermate geschikt voor vochtige ruimtes. Het enige aandachtspunt is dat geen water onder een klik PVC vloer langdurig laat staan of komen. Hierdoor kan schimmel ontstaan, wat schadelijk is voor uw gezondheid. Een verlijmde PVC vloer raden wij niet aan in vochtige ruimtes. Dit omdat de lijm onder de PVC vloer kan gaan verzepen door vocht.

Hierdoor kunnen de PVC stroken los komen.

Slijtvast

De PVC vloeren hebben een stevige PU toplaag en is hierdoor erg slijtvast. Hierdoor worden PVC vloeren vaak gebruikt in intensief belopen ruimtes als kantoorpanden, restaurants, ziekenhuizen etc.

Laag loopgeluid

Bij de PVC vloer hoor je geen klank zoals bij het lopen op een houten of laminaatvloer. Het materiaal zelf is geluiddempend.

Voelt warm aan

De PVC vloeren, in tegenstelling tot laminaat, voelen warm aan in de winter, ook zonder vloerverwarming. U krijgt dus geen koude voeten op een PVC vloer.

Nadelen PVC vloeren

PVC vloeren worden zacht bij zeer hoge temperaturen van boven de 60°C of langdurige blootstelling aan zonlicht. Bij een serre die regelmatig vol in het zonlicht ligt, is het wellicht niet handig om hier een PVC vloer te leggen. Bij massief Klik PVC vloeren kunnen de PVC planken op deze plekken omhoog komen als gevolg van de hitte. Team Advies Vloeren heeft vloeren die geschikt zijn voor ruimten die warmer worden..